Kinderdagverblijf

Schetsontwerp voor de transformatie van een oude manege tot kinderdagverblijf en naschoolse opvang.

Opdrachtgever

Actually Design

Locatie

Scheveningen

Jaar

2009

← terug naar overzicht

In dit plan wordt een oude manege getransformeerd tot kinderdagverblijf en naschoolse opvang. Het historisch belangrijke hoofdgebouw met zijn karakteristieke stalen spanten blijft behouden en wordt voor hergebruik geschikt gemaakt. De bijgebouwen worden gesloopt om ruimte te maken voor de buitenruimten van het kinderdagverblijf en de nso. De oude manege krijgt lucht en ruimte om zich heen en kan haar ware gezicht weer aan de omgeving laten zien. In het gebouw brengen grote patio's daglicht en frisse lucht naar binnen. Het kinderdagverblijf is opgedeeld in goepsruimtes, wat kleinere kinderen een veilig gevoel geeft. De nso-verdieping is meer open; plekken worden van elkaar gescheiden door losse units waarin sanitair en bergruimte is opgenomen. De twee functies zijn verbonden door diverse vides en komen elkaar tegen in de gemeenschappelijke ruimte waar gegeten, gekookt en gefeest kan worden.